Tagged: Angiogram

Angiogram, Angioplasty, Stent, Balloon….

Berbalik pada cerita belon aku pada hari tu, di sini ada sedikit gambar “real” proses angiogram dan angioplasty yang dijalankan ke atas aku sekadar berkongsi pengalaman..

1

2

3

4MMM

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

Alhamdulillah!!! Akhirnya selamatlah aku di‘stent’kan….

Aku dinasihatkan oleh doktor supaya mengurangkan pengambilan makanan berminyak dan berlemak… Yang penting kawal pengambilan makanan ber’kolestrol‘ tinggi….

Kalau tak….

Tak mustahil jantung kembali tersumbat…..

Mujurlah aku masih bekerja, dan di’cover’ insurance oleh pihak majikan….

Dengan kos keseluruhan lebih dari RM28,000.00, pastinya aku tak mampu tanpa perlindungan insurance tu….

Hrmm!!! Mahalnya kos perubatan… kalau dah bersara nanti..macam mana lah yerr.. Maklumlah…aku bukan kerja gomen yang ada pencen tiap-tiap bulan dan dapat kemudahan rawatan dari pihak kerajaan…