Angiogram, Angioplasty, Stent, Balloon….

Berbalik pada cerita belon aku pada hari tu, di sini ada sedikit gambar “real” proses angiogram dan angioplasty yang dijalankan ke atas aku sekadar berkongsi pengalaman..

1

2

3

4MMM

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

Alhamdulillah!!! Akhirnya selamatlah aku di‘stent’kan….

Aku dinasihatkan oleh doktor supaya mengurangkan pengambilan makanan berminyak dan berlemak… Yang penting kawal pengambilan makanan ber’kolestrol‘ tinggi….

Kalau tak….

Tak mustahil jantung kembali tersumbat…..

Mujurlah aku masih bekerja, dan di’cover’ insurance oleh pihak majikan….

Dengan kos keseluruhan lebih dari RM28,000.00, pastinya aku tak mampu tanpa perlindungan insurance tu….

Hrmm!!! Mahalnya kos perubatan… kalau dah bersara nanti..macam mana lah yerr.. Maklumlah…aku bukan kerja gomen yang ada pencen tiap-tiap bulan dan dapat kemudahan rawatan dari pihak kerajaan…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s