YES… akhirnya!!!!

YES !!!

Akhirnya.. setelah lama tak langgan sebarang perkhidmatan penyediaan talian internet, aku terjumpa YES FIZ…

DSC_1235

Sebelum nie aku dah guna DiGi selama lebih dua tahun… sebab kena habiskan tempoh kontrak… Mula-mula memang best la… boleh tahan la… tak la laju sangat, tapi tak juga slow sangat… kira-kira, boleh laaa.

Lama-lama makin tak boleh harap… semakin slow… pastu selalu tersekat-sekat walau pun kuota datanya masih banyak lagi… Bila hati dah mula sakit… terus jer aku terminate service DiGi tu…

Beberapa ketika, aku tak berlanggan mana-mana service internet….

Terjumpa lak ngan U-Mobile…. search coverage… macam ok jer !!! Amik U-mobile pulak… tak ada kontrak.. Pakai dalam 4 @ 5 bulan, macam tak berapa puas hati jer… Sekali lagi aku terminate internet service…

Bertahun aku tak berinternet…

Dalam pada itu pun, terfikir-fikir nak masukkan Streamyx pulak… tanya punya tanya…. mahal lah pulak… bukan dalam budget aku…

Lupakan lah niat tu….

Akhirnya !!! Baru-baru ini aku terjumpa ngan YES FIZ nie….

Tanya punya tanya…. congak punya congak… dalam budget aku… selepas buat sedikit pengesahan tentang coverage… dengan hati yang was-was ( risau, kot-kot sampai kat rumah tak boleh surf sebab tak ada coverage pulak ), aku pun sign-up la dengan YES FIZ nie… dengan harapan segalanya berjalan lancar…

Sekarang, aku berpuas hati … Alhamdulillah !!!

Harap-harap kepuasan hati nie bukan lah bersifat sementara…

– YES FIZ

– Tak ada kuota ; unlimited

– RM79.00 sebulan

– Pendaftaran RM150.00

– Free modem wifi

– Boleh guna wifi sehingga 10 device sekali gus

– Speed @ 1 mbps

———————————————————————————————————

5 comments

  1. Mantoi

    Bule caya ker tak de limit nihhh… Ada dlm contract tak? Mcm menarik jer utk dibawa sana sini terutama bila balik Batu Pahat….

    • bujang3

      memang ada dalam kontrak tu Man… tapi dia block kepada daerah yang kita daftar ajer… tak boleh bawa keluar dari tempat yang didaftarkan… katanya ler….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s