Ingatkan Samsung ajer, rupanya Sony pun sama jer…. Kalau dah nak rosak, tak kira jenama apa!!!

image

Suatu waktu dulu, aku pakai smartphone brand SAMSUNG. Model GIO…

Itu merupakan smartphone pertama aku… Disamping tu, aku masih menggunakan jugak Nokia lama untuk second SIM aku.. Murah punya sekitar RM90 jer..

Yang aku nak citer pasal smartphone yang pernah aku guna.

Setahun lebih aku guna Samsung Gio, touch screen pulak rosak.. Tak ada respond… Dah habih warranty…

Lama jugak la aku tanpa smartphone.. Nak beli lain, duit tak cukup… Masa tu, hanya handphone Nokia jer la menjadi teman..

Akhirnya aku berjaya jugak mendapatkan second smartphone. Jenama Sony, model Xperia Go…
Sehingga sekarang lah aku menggunakannya. Alhamdulillah, tiada masalah.

Bini aku plak nak guna smartphone.. Bulan Nov 2012 ari tu, aku belikan smartphone jenama Sony jugak untuk bini aku… Model Xperia Miro.

Penghujung bulan January 2013, button on-off plak tak berfungsi… Bila bateri habis, terus tak boleh on semula…

Hantar claim untuk warranty. Punyalah lama…. Hati semakin sakit… Maklum ajer la, aku bayar RM600, cuma boleh pakai 2 bulan saja…

Diberitahu, board yang rosak…

Akhirnya, pada 18 March 2013, terima call dari kedai, handphone Sony Miro bini aku dah siap repair…

Dengan happy nya aku gi collect Sony Miro tu… Tak sampai 10 minit, aku test-test, tengok button tu sangkut semula..

FRUST.. Aku minta trade in. Dia nak ambik murah sangat.. Dia nak RM200 jer… Gilaaaa… Aku beli RM600, pakai 2 bulan, rosak, repair kat kedai lagi 2 bulan.. Tiba-tiba, senang hati ajer dia nak bayar RM200 jer… Mana ada jalann..

Akhirnya, kenalah hantar repair sekali lagi. Entah berapa lama pulak aku kena tunggu kali ini, tak tahulahhh!!!!

Apa nak buat. Nak jual balik, rugi…

Aku ingat SAMSUNG ajer yang cepat jahanam, rupanya SONY pun sama jugak. Kalau dah nak rosak tu, brand apa pun sama jerrr…

Hai nasib badannn!!!!!

Sudahnya, Nokia murah aku jugak yang tahan lasakkkk…

4 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s