Sesekali ke pasar borong!!!!

6:30 pagi, tiba-tiba ajer bini ajak gi pasar borong….

Ikut jer…

Tapi dah lambat sikit la… Patutnya jam 4 @ 5 pagi baru syok.. Ikan pun masih banyak yang fresh…

Sampai kat pasar borong pun hari dah sikit terang. Hampir jam 7:00 pagi… Ikan pun dah tak berapa elok dan harga pun dah mahal sikit..

Tapi, kalau nak compare ngan harga kat kedai runcit dan pasar biasa, masih boleh dianggap murah lagi…

Alang-alang dah sampai tu, boronglah ikan untuk stok seminggu. Nama pun pasar borong, maka sesuai la dengan aktiviti borong memborong… Hehehe!!!

Aku tak masuk pun dalam pasar, cukuplah aku tunggu dalam kereta jer. Lagipun bini, gi ngan kengkawan dia… Biarlah perempuan dengan urusan perempuan…

image

image

image

image

image

image

image

image

Lama gakla aku menunggu dalam kereta.. Biasala, orang perempuan kalau dapat gi shopping, pasti lama, walaupun hanya kat pasar borong…

Chow…. !!!!

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s