Opss!!! Kus Semangat !!!!!

– Satu daripada soket untuk plug punca bekalan elektrik dah rosak…..

– Sebab ????

– Tak tahu….

– Tetiba jer dah tak boleh pakai..

– Dah lama…

– Sejak tu, wife pakai extension wire… sambung dari dalam bilik belakang, share ngan peti ais… punya la berserabut aku tengok….

– Tengahari semalam, aku beli connector, extra cable dan wire tape…

– Nak jadik McGyver…. aku sambung cable kat extension socket supaya panjang sikit… aku nak kemaskan wire tu ikut atas… fixed ikut syiling….

– Semua dah set… sambung guna connector dulu.. tanpa balut ngan wire tape…

– Canteeekkkk punya susun wire tu…. masa nak kemaskan kat penyambung (connector) tu, tetiba jer…. satu wayar.. kaler biru terputus… apa lagiiii…

– Meletopppp…. berapi tuuuu !!!! Terus terputus bekalan…

– Berderau gakkk !!!

– Nasib baik tak terpegang kat wayar tu… Kalau takkkk !!!!

– Kussss, semangat !!!!

– Setelah di buat penyambungan semula ( dengan lebih berhati-hati, tentunya..)

– Ianya berfungsi dengan baik…. dan yang pentingnya … SELAMAT…

– ALHAMDULILLAH !!!!

– Lega !!!!

– Nyaris lagiiii….

– Kusss Semangat !!!!

4 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s