Perhatian !!! Guna Steering Lock !!!

Perhatian !!!

Guna steering lock !!!

Jangan mudah rasa selamat…

Dalam dunia sekarang nie, semakin canggih teknologi, semakin canggih sistem keselamatan sesebuah jenama kereta, semakin canggih juga pihak yang mencuri.

Walau ada immobiliser atau apa saja security system… pastikan ada steering lock…

Alasan ???

Sekarang nie dah ada alat yang boleh counter immobiliser yang dahulunya diyakin tak dapat ditembusi sistem keselamatannya.

Kalau dah profession depa tu mencuri kereta, depa mesti upgrade jugak kaedah mencuri sesuai dengan keadaan semasa…

Kalau dengan steering lock pun depa boleh buka jugak…. (kata ramai orang)…

Betul…. tapi.. kalau ada dua kereta yang berdekatan, kebarangkaliannya pencuri tu pasti nak menjimatkan masa dan malas nak buka yang ada steering lock…

MUNGKIN…

Cuma.. ikhtiar kita untuk mengelakkan ianya terjadi…

Pikir-pikirkanlah…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s