Mee Goreng Ala Mamak !!!

Ringkas : Mee adalah antara makanan kegemaran aku…

Tak kiralah, mee rebus, mee kari atau apa saja menu berasaskan mee…

Yang paling best… mee goreng…

Nak lagi best… mee goreng mamak !!!

Mee goreng mamak nie lain sikit… masak mesti sampai kering…

Kat tempat aku nie… dah ada mee goreng mamak dalam menu berasaskan mee di kedai makan melayu…

Laris pulak tu… tak ler mahal sangat… cuma RM3.00 jer …

Satu hari…

Member kat tempat kerja dah beli buku resepi… aku belek-belek… ada plak resepi mee goreng mamak… favourite aku tu !!!.. apa lagi… aku buat salinan..

Bawa balik resepi tu.. tapi simpan ajer dalam laci meja kat ruang tamu….

Entah cam mana… tadi teringat plak nak try…

Beli lah bahan-bahannya ala kadar… dah balik tu baru teringat fish cake dan fish ball tak ada…

Emph!!! Gasak jer la…. Guna lah apa bahan yang ada…

Maka bermulalah aktiviti aku yang ala-ala chef Wan… bukan nak masak apa pun… mee goreng mamak jer !!! Tapi … disebabkan hasil tangan sendiri, terover excited la pulakkk !!!

Nak tengok hasilnya…..

Jeng…jeng.jengg…

mee goreng mamak !!!

Menyelerakan !!!

Tadaaa !!!!! Hasilnya !!!

Bila dah siap… hidang kat meja makan.. ajak wife dan anak-anak makan… Respon sungguh menggalakkan… sampai tiga kali tambah !!!!!

Mai sepinggan !!!

** bila makan cam nie.. teringat plak kat anak sulong yang kat asrama !!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s