KANTOI !!!!!

1 Feb 2011

~ gi amik my first new car… i mean “new”, really new…

~ pernah gak tukar kereta sebelum nie… tapi setakat dari 1 kereta 2nd ke kereta 2nd yang “baru”

~ really excited… kalau boleh, macam-macam nak tambah.. tapi, poket jer tak mengizinkan…

~ masa amik tu, cermin belakang dan sisi belakang, telah sedia digelapkan (tinted) oleh salesman proton…pastu dapat lak voucher RM250 untuk pasang tinted film untuk cermin yang selebihnya.

~ akhirnya, alang-alang dah tak ada guarantee yang JPJ tak saman, aku pasang film 35 % visibility. fulamak !!! memang nampak cun..

14 June 2011

~ dipendekkan cerita…

~ setelah hampir 5 bulan, bergaya dengan tinted hitam (cermin gelap), akhirnya, ditahan JPJ..

~ menggelabah gak aku…

~ diberi surat untuk gi periksa kat JPJ

~ maka, dipendekkan lagi cerita sedih nie, tinted film yang extra gelap tu pun kenalah aku tanggalkan.

~ Walau pun setelah dirayu, adapun tidaklah dipedulikan oleh yang punya kuasa ( penguat kuasa JPJ yang bertugas )

~ dah “togel” lah EXORA aku tu..

~ dah rasa cam, rumah tanpa langsir, terang benderang, nampak semuanya !!!

~ waaa !!! frust giler !!!!

~ Waaaa!!!!

~ KANTOI !!!!!

7 comments

  1. Nadri

    kat malaysia klu kereta tak pasang tinted gelap mmg mcm duduk dlm oven…klu nk pasang tinted yg JPJ approve, harganya mahal giler mcm VCool…

  2. arzone71

    Kantoi le plk..apa nak buat ..nasib. Tapi masih ramai keta 2 mewah yg tinted hitam giler..rilek jer…apa citer lak tu… ?!
    Tapi kira okay la mcm rumah x de langsir..janji ada rumah..ye x..he he

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s