Bila ada yang mengganggu !!!!

Segalanya bermula begini….

Di suatu petang…

Boss baru di tempat kerja, naik ke tingkat atas sambil menikmati asap rokok untuk melayan ketagih tembakau… Kalau dulu.. mungkin aku pun boleh joint sama sebab aku pun heavy smoker juga.. dulu laaa… sekarang ni, aku dah tak sentuh rokok lagi…

Masa dia melawat-lawat tingkat atas tu, tiba-tiba dia terasa seram semacam jer…. itulah yang dia kata kat aku selepas selesai melayan ketagihan rokoknya itu…

Dia tanya …

” Ada apa-apa ker kat atas tu ??? Rasa seram semacam jer !!!”

“Memang pernah dengar macam-macam citer pasal tingkat atas tu… dulu pos master kat belakang ofis nie, pernah dengar riuh rendah orang main ping-pong kat tingkat atas tu pada lepas tengah malam… “, jawap aku…

” Sapa pulak yang main ping-pong tengah-tengah malam tu ?? ” tanya boss aku lagi..

“entah laaa !!!”, jawap ku ringkas…

 

Bermula dari kisah tu..

Semakin hari, semakin banyak pulak cerita-cerita terbaru yang timbul… ada satu staff nie mengaku pernah nampak sepasang makhluk kat atas tu…

Tukang cuci pulak, mengiyakannya… malah mengakui, dia juga pernah terserempak dengan lembaga berkenaan… tapi menegur mereka supaya jangan ganggu, sebab dia hanya menjalankan kerjanya saja…

Ada pulak guard malam yang terdengar mesin kira berbunyi seperti ada sesuatu yang menekan-nekan butang-butang mesin kira itu…

Fuhhhh !!!

Macam-macam… sampaikan aci tukang cuci tu pun dah tak nak cuci tingkas atas sekiranya tiada orang… takuttt !!! Katanya !!!!

Kenapa jadi begitu, agaknya ye ???

Adakah “entiti” yang ada di atas tu rasa tercabar, terganggu, lalu menyampaikan rasa marah mereka dengan menyatakan kehadiran mereka ???

Seram jugak laaa…

Tambahan pulak, sejak akhir-akhir nie kita disajikan dengan filem-filem seram, macam …

Damping Malam

Khurafat

Malah cerita lawak pun dah ada unsur-unsur seram macam..

Zombie Kampung Pisang

Hantu Kak Limah Balik Rumah

Heeee !!! Mau tak seram… lagi ler bertambah serammmm !!!

Simpang Malaikat 44 !!!!

8 comments

  1. Mentol Bulat

    Bro….. masa taip entri ne ade tak lembaga hitam kat belakang ataupun masa balik kerja tadi ada tak raseee berat kat tempat duduk belakang… Ten ten ten teeeeerengggggg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s