Sony DVD Home Theatre System !!!!

Nak dijadikan cerita, LG DVD Home Theatre System aku yang berusia hampir 2 tahun, yang memang dah beberapa bulan nie buat hal, akhirnya menamatkan khidmatnya dalam memberikan kepuasan menikmati keindahan bunyi yang mengagumkan dan mengegarkan suasana ruang tamu rumah aku selama nie… 

Semuanya bermula dengan kualiti gambar yang semakin merosot diakhir-akhir usianya… Warna kulit muka pelakon yang dipaparkan di kaca TV yang juga berjenama LG aku berubah dari warna semulajadi menjadi merah jambu dan bercelaru…. Masih aku boleh terima lagi kecacatan DVD player aku tu… asalkan sound system masih berfungsi dengan baik… Itu yang paling penting buat aku yang memang gilakan sound system… 

Seminggu yang lepas, salah seorang anak kembar aku yang berusia 7 tahun, telah menjolokkan pemutar skru ke dalam soket USB kat LG DVD Player aku tu… meletup !!! Pas tu.. tiba-tiba, keadaan ruang tamu aku jadi sunyi… tiada bersuara, walaupun tv dan dvd player tu masih menyala…

Parah !!!! Jahanam sound system aku !!! Nak marah pun tak guna… lagi pun, LG DVD Home Theatre System aku tu pun dah nyawa-nyawa ikan… elok sangatlah, dia “pergi”… Selama 3 hari, aku menonton tv tanpa sound system… tak “boom” langsung… tak best !!! Lagi lama macam nie, “mengong” aku dibuatnya….

Aku cuma dapat bertahan selama 3 hari ajer tanpa sound system, kalau tv gambar tak elok pun aku masih boleh bertahan…. tanpa sound ???? Gila aku !!!!

Akhirnya, sambar gak yang baru… pada awalnya, memang aku dah “aimed”kan Philips Home Theatre System. Dia punya surround memang class….!!! tapi ada sikit kurenggg!!! Walau pun 1000 watt RMS, tapi dia punya bass kurang sikit, Harga RM1,199-00….. Aku usha pulak Sony Home Theatre System, ada offer… RM999-00, tapi cuma 600 watt RMS ajer.. memang lama aku kat situ… test !!! Bass dia power, tapi surround pulak yang kurang sikit… akhirnya aku sambak jugak SONY DVD HOME THEATRE SYSTEM tu….

Balik, pasang… test lagi… kira puas hati lahhhh !!! memang “boom“… macam dalam panggung pulak dia punya sound…. pasang kuat pun tak per, tak bingitkan telinga, sesedap rasa jer !!!

Baru lah terubat giler aku selama 3 hari tu .. !!!

p/s : aku nie, kalau duduk mengadap sound system kat mana-mana kedai elektrik, memang tak ingat dunia.. aku boleh lepak 2, 3 jam pun tak apa…

8 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s