Aku pun GAGAL ujian komputer !!!

Aku rasa korang semua mungkin dah memiliki lesen memandu… lesen kereta @ motor… Begitu jugak aku…. dua-dua lesen tu aku dah ada….

Masa aku mengambil lesen dulu, nak ambil ujian berkomputer tu rasa macam senang jer !!!! So, bila wife aku pulak yang nak menduduki ujian itu… aku dengan confident nyer berkata ,

    ” Ala… kacang jer ujian tu…. orang tak study pun boleh LULUS !!!! “

Cikgu kat driving school tu bagi CD kat wife aku… suruh cuba ujian kat dalam CD tu… balik jer rumah, aku yang terlebih excited nie (nak tunjuk pandai la tu !!), terus pasang CD tu kat komputer aku dan terus menjawab soalan-soalan yang tertera kat screen tu… Bab untuk buta warna dan penglihatan… sap-sap-sooiii !!! Senang ajer aku LULUS.. bila aku start menjawap soalan bab undang-undang … akhirnya …

AKU GAGALLL !!!!!!

Tak puas hati… aku cuba lagi…sampai 3 kali… Masih GAGAL !!!!

Akhirnya aku akui, kalau tak study… memang susah nak lulus… Aku study la sikit… setelah itu aku cuba sekali lagi….

Kalau setakat soalan yang simple cam nie… aku rasa okay lah lagi…

Tapi kalau dah sampai cam nie… pening gak aku nak menjawabnyer !!!! Apa pendapat korang ????

Akhirnya !!! Setelah mencuba buat kali ke empat … AKU LULUS !!!! Itu pun bukanlah begitu cemerlang… cuba perhatikan markah aku, cuma lebih satu markah  ajer dari markah lulus tu…

Agak-agak… korang pasti ke boleh lulus sekiranya ambik ujian tu sekali lagi ???

15 comments

  1. zik

    susah jugak..sebab dah lama tinggal… dulu ujian pakai borang.. macam periksa biasa (nasib baik lulus, 46-50)…lepas tuh pakai computer… katanya terus dapat result… huhu cuak gak…

  2. madlut

    hahaha…aku dulu ambik sekali je ujian nie, tapi xde la gi ambik gitu je, memang aku study jugak….err..memang boleh eh cikgu sekolah memandu bagi cd? bukan ujian nie rahsia ke?

    • bujang3

      entah ler… aku rasa boleh ler..kalau tak, takkan dia berani bagi plak… lagi pun macam soalan contoh dan soalan2 tahun2 yg lepas bagi PMR dan SPM ler agaknyer…. kalau salah pun …. syyyyy !!!! jangan bagi tau JPJ yer !!!! hahahaaa !!!!

    • bujang3

      Terima kasih puteri kerana sudi singgah…. memang betul… saya dah pas… tapi wife yang belum lagi… tengah berdebar-debar lah tu.. tak pasti lagi nak menduduki test tu minggu nie ke minggu depan !!!!

  3. DrSinga

    mata demerit????
    hapakebenda tu…
    hehehe…
    kira minus markah ..?? diminuskan dari mana??
    aihhhhhhh…sah-sah aku fel!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s