Andai dapat ku putarkan waktu !!!!

Oleh kerana mood aku berblogging masih belum betul-betul mari….

Oleh kerana aku tak mahu blog aku sepi terlalu lama tanpa sebarang posting…

Maka….

Aku isikan blog aku nie dengan sebuah lagi episod merapu yang aku rasa paling merapu pernah aku tulis untuk entri blog aku nie sepanjang penglibatan aku dalam dunia blogging …. Maklum lahhhh !!! Tak ada idea lagi… tapi hati masih ingin terus ber”blog”….

Dan…

Untuk entri kali ini… bayangkan… andai dapat di putarkan waktu … !!! Andai benar, wujudnya time travel… andai wujudnya time tunnel… wujudnya sebuah kenderaan untuk merentasi masa (seperti dalam cerita BACK TO THE FUTURE tu).. bergerak ke masa hadapan dan juga mengundurkan masa kembali ke waktu sebelumnya…

Agaknya, apa yang akan korang ubah … ??? Apa yang ingin korang perbaiki ??? Atau .. adakah sesuatu perkara yang korang tak puas hati atau sesalkan ??? 

Atau !!!! Berpuas hatikah korang dengan keadaan sekarang ??? Tidak mahu mengubah walau sedikit pun !!!!

Untuk aku ???

Mungkin yang pertama… aku pasti tidak akan sign untuk melanggan Digi broadband nie… memang hampeh…. aku terpengaruh ngan ayat-ayat power dari salesgirl berpakaian T-shirt kuning tu… (amoi-amoi tu memang cun punnnn!!!).. Menyesal aku !!! kalau aku tahu… mungkin aku dah sign dengan streamyx ….

Yang kedua…. mungkin aku tak main-main masa study kat ITM dulu… sekarang nie dah kantoi… maka terima ajer la kesan dan akibatnya…. Peringatan untuk yang masih belajar : STUDY BETUL-BETUL… JGN PERSIAKAN HARAPAN ORANG TUA KITA… SEBENARNYA, YANG AKAN MERASA KESENANGANNYA NANTI ADALAH KITA SENDIRI… SO… STUDY SMART… JANGAN SAMPAI MENYESAL DAN PERLU MENGGUNAKAN TIME TUNNEL PULAK NANTI !!!

So… apa pulak… imaginasi korang andai dapat diputarkan waktu !!!!

p/s : ops !!!  Yang ketiga.. mungkin aku takkan apply credit card yang pertama dulu… sejak tu … bilangan credit card aku makin bertambah !!! huhuhuuu!!!

9 comments

  1. dnoBiz

    memang dah jadi lumrah alam, aku pun macam kau gak nyesal mengapa dulu aku tak belajar betol betul, tapi bila pikir balik mungkin apa yang kita ada ni adalah yang terbaik untuk kita cuma apa yang kita perlu buat ialah menambahbaikan apa yang kita ada sekarang.

    Ps : aku pernah bagi nasihat kat budak yg tengah sekolah supaya belajar betul betul, dan masatu aku teringat masa aku sekolah dulu pun ada orang nasihat benda yang sama pada aku…. mungkin kitaran ni akan berterusan

  2. suri

    pilihlah tm wifi pasti ia tdk akan mengecewakanmu heeee.. mana2 pun leh wireless kliling umh…

    bljr bro slgi smgt tak luntur huhu.. ada rzki rasa nak jer smbung ijazah tapi kdaan tak mgzinkan huhu..

    hutang oh..pening pala pkir MARA huhuhu..

    rasanya nak jadi anak2 smula leh tak heeee

  3. etomyam

    pompuan cantik lagi seksi ternyata berjaya alat pelaris jualan yg berjaya ngehehe…
    aku pulak kalau dapat diputar waktu nyesal pulak rasanya tak posting kat negeri sendiri bila khoje… ni dok KL ni asyik cekik RM aje huhuhu

    • bujang3

      tu la dia…. strategi pemasaran dia memang menjadi laaa !!!! terkena aku…. !!!!
      Memang !! Kalau dapat posting kat kampung lagi best… yang penting save budget !!!!

    • bujang3

      kah kah kahhh !! akhirnya tersedar gak ko yer bro… semuanyer sekadar “andai” ajer… yer lar, mana pulak boleh diputarkan waktu… putarkan jarum jam tu boleh ler !!! heheee hee!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s