Antara Exora dan Avanza … Yang mana satu pilihan korang???

Saja nak dapatkan feedback…

Harap biar ikhlas yer….

Tak kesah yang baik atau yang buruk….

Sekadar nak buat perbandingan …

Komen korang didahulukan dengan ucapan terima kasih… !!!!

gambar : credit to http://cyza.us

16 comments

  1. Arzone

    Dua dua pun okay bro..tengok bajet. Kalau rasa ok go for Exora dpt baru … if not ..go for Avanza 2nd…( around 30k +).. Raya thn depan leh berentap rebut parking ..( tahun ni gua juara..he he)…

  2. bujang3

    heheee ! Saja nak dapatkan feedback jer nie….!!! apa hal pun kena tengok budget dulu…. kalau budget tak ngam, dua-dua pun melepas….

    InsyaAllah !!! Doakan ler… mungkin tahun depan boleh joint race tu pulak !!!

  3. Mantoi

    Dari apa yg aku tau laaa
    Exora
    Pro – Space dalaman besar (Even lebih besar dari Innova)
    – Air cond dier .. sampai seat belakang sekali ada blower …
    – Harga lebih rendah dari Avanza ..
    – Seat tengah & belakang bule kasi baring sampai flat …

    Con – Mungkin dari segi power ada kureng sket …
    – Kalu ambik loan kena interest 4% keatas .. sebab local car ..

    Avanza
    Pro – Lebih power dari Exora dari segi tourqe
    – Kalu ambik loan bule dpt interest less than 4%

    Con – Space kurang dari Exora
    – Seat dier tak bule turun sampai flat ..

    Kalu ada info lain nanti aku kasi upd …

  4. botak

    exora dalam gambar tu memang saya pernah naik sbb itu kereta abang saya..hehe tapi kalau avanza saya kurang pasti sebab cuma pernah naik beberapa kali je..

  5. sangilapi

    aku nak bagi pandangan memang tak boleh sebab aku jenis turun bas naik bas kalau ada kenderaan sendiri pun sekadar basikal🙂

    tapi aku nak komen jugak sebab dah lama,aku tak masuk sini dan berkomen🙂

    • bujang3

      tu yang aku suka kat ko tu bro… walau cam na pun ko tetap akan komen gak… dan komen dari rakan rakan memang amat berharga… terima kasih sebab sudi memeriahkan blog aku nie dengan kehadiran dan komen-komen ko tu !!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s