Aktiviti waktu cuti di bulan Ramadhan !!!!

Assalamualaikum semua !!!

Hari ini, Sabtu.. cuti bagi sesetengah golongan pekerja. Walau pun begitu.. masih ada yang masih perlu bekerja kerana Sabtu bukan hari cuti umum buat mereka…

Bagi yang bercuti ….

Apa aktiviti yang korang buat ketika bercuti dalam bulan pose nie ???

Tidur ker ???

Layan blog ker ???

Berkebun ker ???

Walau apa pun aktiviti nyer… jangan sampai lupa yang fardhu… sembahyang jangan tinggal yer !!!

Letih jer kita berpuasa, kalau tiang agama tidak kita tegakkan… betul tak ???

Aku bukan ustaz.. bukan juga ahlil agama… tapi sekadar mengingatkan.. termasuk kat diri aku sendiri… jangan asyik berblog jer… masuk waktu … tinggalkan blog jap.. dah selesai urusan kita dengan Allah, boleh sambung kembali aktiviti tadi..tak kiralah ber”blogging” ker..ape ker !!!!

Jangan la pulak.. sembahyang terawikh, berebut nak pergi (sebab orang nampak), tak mau tinggal, walau satu hari, tapi sembahyang fardhu.. tak buat… asyik tidur jer …

Terawikh tu sunnat jer… yang 5 waktu tu yang wajib … jangan sampai silap konsep plak yer !!!

Marah ???

Tak der la…

Sekadar berpesan… rugi puasa kita nanti… jenuh berlapar… tapi tak dapat aper…

Nak ker cam tu ???

Tentu tak nak, kan ???

Ok lah !!! Jom sembahyang… aku pun dah lambat nie !!! Cakap orang.. tapi aku pun sama !!!..

Ok , Chow… !! Nak gi sembahyang !!!!

Tapi sebelum tu…

Apa aktiviti korang plak ??? Boleh share ker ???

16 comments

    • bujang3

      seronok berniaga nie.. cuma malangnya aku tak pandai pulak nak berniaga, buat masa nie isteri ajer yang berniaga, buat kueh untuk dihantar ke peniaga di bazaar Ramadhan… rezeki isteri lah tu !!!!

  1. ardzham

    Sabtu kerja macam biasa, cuti cuma hari ahad tapi hari ahad pun ada macam-macam aktiviti. Sabtu mlm minggu saya ke pejabat hujanemas (M) sdn bhd sebab ada sedikit perbincangan tentang update web, hari minggu pula mengecat meja di pejabat ecobudaya resources.

    Dalam pada itu sempat juga melayan anak-anak ke kedai kasut hoover nak beli kasut raya. Biarlah anak-anak gembira dapat kasut baru untuk hari raya.

    • bujang3

      banyak gak aktiviti bro nie… berniaga sendiri ker ???

      Dalam banyak2 hal, anak2 lah yg diutamakan… kite nie dah tue… biar ler giliran bebudak pulak nak bergembira !!!! heheee!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s