Tips Dapatkan Backlink Percuma Dengan Teknik Viral !!!

Hari ni, banyak masa aku habiskan dengan menjelajah ke pelusuk maya… Membaca artikel dan mencari info tentang  blogging, mungkin..kalau rezeki…ada tips yang berguna boleh aku cuba praktikkan…. Dan …tertariklah aku dengan satu tips ni… aku tak tau samada tips nie berkesan ke tidak…tapi… kalau orang dah bagi tips tu..apa salahnye aku cuba…yer tak…tak rugi pun!!! Apa kata… korang pun cuba… mari kita sama-sama tengok hasilnyer !!!!

Kalau berminat… boleh ler try ikut seperti tips di bawah ini….

1. Buat entri baru di blog korang.

2. Copy 10 link di bawah dan masukkan ke entri baru korang tadi.

MySpace
Google
Yahoo
Facebook

Gengblogger
ZonLirik
9Network
Rakan Daus
Dauspozi Dot Com                                                                                                                                                                  bujang3

3. Selepas korang letak semua link kat atas ni kat entri, korang buang link MySpace dan jadikan link Google dikedudukan yang pertama.

4. Letak link blog korang pulak di bawah bujang3,  contoh:

Google
Yahoo
Facebook
Gengblogger
ZonLirik
9Network
Rakan Daus
DauspoziDotCom                                                                                                                                                            bujang3                                                                                                                                                       Namablogkorang.com (isi url blog korang)

5. Minta pembaca atau blogger lakukan perkara yang sama.

6. Rasanya aku tak payah terangkanlah macam mana korang dapat backlink tu, korang tunggu dan check je backlink yang korang dapat daripada trick ni, lagi pun aku bukannye paham camner konsepnye…aku try jer.

Selamat mencuba !!!!  

10 comments

    • bujang3

      ye lar botak…baru aku tersedar, terkandung lawak dalam post nie…. lawak sepontan ler tu…kih.kih.kihhh!!!!

      Sebenarnya …jujur aku cakap…aku nak test ajer, untung sabut timbul…untung batu tenggelam…agaknyer, tenggelam la tu !!! He.he.he!!!

  1. sangilapi

    ko baca blog indon untuk trick ni?….sampai ko sendiri tak faham atau ko faham tapi tak reti nak terangkan🙂

    sebenarnya kena try dulu baru boleh dapat kefahamannya…..konsepnya mudah je tapi kena jujur bila nak letakkan link kita dalam susunan link yang tersedia tu….jangan mengelat tau !

    • bujang3

      oooo!!! Gituu!!! baru aku faham…jujur aku katakan yang sebenarnya aku memang tak faham..sehingga lah ko terangkan… terima kasih

      maksudnyer… kalau ada 10 orang yang buat benda yang sama cam aku tu, bermakna aku dah dapat 10 free backlink lah yer !!!!

      Faham lah sekarang…TQ… tapi mesti jujur aaa!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s