Minyak naik lagiii!!!! Parah la macam nie !!!!

Horeeeyyyyy!!!! Minyak naik lagi !!!!

Gula ngan gas pun ikut naik sekali !!!! Hooreeeyy!!!!

Ada ke agaknya orang yang akan melompat dan bersorak kegembiraan bila dengar citer, harga minyak dan barang-barang naik ??? Aku agak, kalaulah ada yang bersorak gembira cam tu, tentu orang tu dah sewel, gila atau pun setidak-tidaknya otak dia dah masuk air dan layak untuk dihantar ke hospital gila kat Tg Rambutan ke, Tampoi ke… tak kiralah…janji tempat menetapnya golongan orang gilaa!!!

Tengah lepak-lepak semalam, tiba-tiba terima message dari si Mentol Bulat, memberitahu tentang kenaikan harga minyak RON95 sebanyak 5 sen lagi menjadikan harga terbaru RM1.85. Lepas makan malam, aku terus ke stesen minyak untuk penuhkan tangki… setidak-tidaknya, dapatlah merasa harga lama buat kali terakhir…dan kebetulan pulak esok pagi aku nak ke sekolah anak aku kat Kg Gajah, untuk perjumpaan dengan guru dan sign report card…

Apa nak kata …!!! Nampaknya kerajaan pun dah tak mampu nak menahan kenaikan harga minyak nie…!! terpaksa lah terima kenyataan !!! Kena lah adjust mana yang patut… yang tak patutnya….

GAJI MASIH BELUM NAIK LAGI….!!!  

BILA LAH DEPA NAK SELESAI BERUNDING NIEEEEE!!!! 

22 comments

  1. bujang3

    aku gerenti memang ada yang biasa dengan kerja-kerja “menangguk” nie… menaikkan harga ikut sukati mak bapak tu memang dah sebati dengan darah daging depa…. biasa lah tu… nak hidup !!!

  2. Mentol Bulat

    Memang orang-orang yang bagi naik tu tak pikir panjang kerana orang2 tu tak pikir panjang bila akan turun plak.

    Bro Bujang3 gaji akan naik juga…. Sikit je lagi tu.

    Waaaaaa

  3. Mr.Z

    patut kalau dah harga barang naik..
    gaji pun kena la selaraskan.
    kalau setakat nilai gaji pun takat lama.. payah la nak hidup mcm ni..

    jalan kaki la jawabnye..hehe

    • bujang3

      lumrahnya begitulah…kalau dah naek…jangan haraplah nak turun…!!!! Itu yang buat hidup terseksa….gaji jugak yang belum naek lagi!!!!

  4. suri cahaya cinta

    salam kawan..
    tulah apsal kalu gini kena kongsikan kte le pada mana2 kawan yg satu tmpat koje hehehe..

    kshan pada fmly yang ramai akan..smu naik..tapi gaji still ciput..adeh…apa nak buat tpksalah kita lalui..

    cuba bayangkan kita dok kt singapura..sure lagi mahal harga minya..dan gula berganda2..

    Allah Hu Akbar itulah lumarh dunia..kata ayah org sush lagilah btmbah sush..org snag lagi tmbah kaya sb harga yang sedia ada dinaikkan..maka berkoyan2lah duit mrka huhu..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s