Apa nak jadi ngan umat Islam masa kini !!!

Beristighfar aku bila selesai membaca satu entri kat blog Adamfaiz sebentar tadi… sebenarnya..sengaja aku melawat blog tu sambil membaca entri-entri lama yang terdapat kat situ….sambil melawat-lawat tu…dapat jugak menolong menambahkan angka kat blogstat member tu… samping tu mungkin dapat meningkatkan sedikit angka trafiknya….

Petang tadi….di tempat kerja….. seorang pegawai mencetak satu kisah dari e-mail yang dia terima…. berkenaan ngan demonstrasi bagi menunjukkan kemarahan kepada puak Yahudi…. Kisah seorang pakcik yang berkobar-kobar meluangkan Allah hu Akbar, membakar gambar PM Yahudi…. Marah betul dia…

Tapi bila satu mamat nie bertanya…. Pakcik nie mengakui menghisap rokok Winston…bila diajak boikot barangan buatan orang Yahudi dan sekutunya…terdiam pulak… Masih lagi makan KFC, McDonald…. masih lagi guna Facebook, komputer dan macam-macam lagi barangan dan keluaran dari sekutu Yahudi tu…. Ikhlas ke, nak boikot nie???? Mulut kata boikot..tapi hati berbelah bagi…!!!

Berbalik pulak kat kisah lawatan aku ke blog Adamfaiz tadi…terjumpa pulak entri pasal satu interview untuk mendapatkan pekerjaan oleh satu minah nie (bertudung).. kesian kat minah nie… kehebatan dan kebolehan dia tidak diiktiraf… dek kerana marah…si minah nie telah menulis satu entri di blog sendiri ..meluahkan kemarahannya dengan harapan si peng”interview” ni terbaca… memang betul la dia baca..dan masyaAllah !!! elok le korang baca sendiri kenapa beruntungnya minah nie gagal dalam temuduga dia, dan diharap dapat mengambil iktibar darinya….

Islam kebanyakan manusia zaman nie…hanya kerana keturunan… ikutan, tapi hakikatnya..masih ramai yang tinggal sembahyang… tak ikut amalan para Nabi… buat ikut suka hati…ikut amalan orang Yahudi….Jadi…sama-samalah kita..ingat mengingatkan… (peringatan buat aku sendiri jugak), supaya umat Islam dizaman ini tidak leka…alpa dan khayal dengan dakyah yang disebarkan oleh Yahudi dan sekutunya…..!!!

13 comments

  1. Pingback: Kata-kata Hikmat Adolf Hitler | Hitam Putih Kelabu
    • bujang3

      buat bisnes sendiri pun baus…kalau dah start bisnes nanti …jgn lupa panggil aku ye… boleh jadi kerani akaun ko, pun bagus gak… janji bayar lebih tau!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s