Geram punya pasal, RTM tak tayang bola, tengok kat kedai mamak (Skrin besar)!!

World Cup 2010

Gatal kepala aku (walaupun tak ada kutu) memikirkannya…. nak tengok world cup…kat RTM pulak tak ada siaran langsung….. dua tiga hari aku tunggu game kat RTM…frust…..!!! kenapa tak ada…. bukan semua orang ada channel sukan….(nak jimat ; sekarang ni barang dah naik harga) 

Germany vs Serbia

Hari ni ada game Germany lawan Serbia…. akhirnya…sebab nak jugak merasa tengok siaran langsung…aku ambil keputusan nak cari kedai yang ada skrin besar…. balik aje dari tempat kerja…. aku bagi tau kat wife aku… nak pergi tengok bola jap ….

  “kat mane ?”, tanya wife aku….

      “entah le….kat mane-mane le…janji ade skrin besor…”, jawap aku ringkas….dalam hati nak ajak anak sulong aku….

             “nak ikut..!!“, kata wife aku pulak (lagi ringkas)…. akhirnya aku bawak la semua askar-askar aku menyusuri jalan (naik kereta le) sambil meninjau-ninjau kedai yang ada skrin besar…. sudahnya…aku lepak kat kedai mamak…. siap ada free wi-fi lagi (tapi tak bawa laptop ler…kang mandi pulak laptop aku tu dengan air minuman)

Penuh la kedai mamak tu…memang depa buat untung la masa nie… dekat dua jam orang lepak kat kedai, entah berapa gelas sorang-sorang order pun tak tahu ler… rata-rata, meja semuanye penuh ngan gelas air… untung mamak!!!

Serbia menang ( 1 - 0 )

Dah habis game, Germany kalah ngan Serbia (0 – 1) ; (upset la pulak) baru  kitorang balik… wife aku yang tak pernah minat bola pun sanggup tunggu (takut aku melencong kot!!!)…

Begitulah serba sedikit pengaruh World Cup 2010….!!!

14 comments

  1. Mr Bulat

    RTM dan ASTRO adik beradik dalam business…. 2 dia bagi pada ASTRO sebab RTM boleh dapat untung dari stesyen bebayar

  2. botak

    ape macam bro??
    mesti seronok tengok bola ramai2 kat skrin besar..
    wifi kat mamak selalunya laju gila..
    lain kali kalau free,pg laa test lptop kat situ..
    tp jgn oder air manis2 pulak..
    takut lptop tu tiba2 dahaga..
    kang laptop tu pulak yang pekena teh tarik..
    hehe

    • bujang3

      memang syok tgk bola ramai-ramai…macam-macam komen ada..meriah… satu hari kena try wifi free tu… order air..tapi letak jauh sikit … takut mandi plak..

  3. Mr Bulat

    Kalu gitu komen semua kita kena beli TV Skin 50″ lee

    Nak kena simpan duit dulu………..

    Agaknye brand apa yang OK dipasaran kekawan yeee…….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s