Sehari dalam hidup aku…

Hari ini rutin hidup aku dimulakan pada jam 6.45 pagi… Mandi-mandi…sembahyang Subuh dulu…. pas tu….. dalam pukul 7.00 @ 7.05 pagi…hantar anak-anak aku gi sekolah…. tak jauh pun…. tak sampai pun sebatang rokok, pergi balik…..(rokok tak menyala boleh le….kalau menyala….kena angin, lagi cepat abisnyer….)…ha..haha..haa…lawak jer…

Satu-satunya kedai makan kat Aked Mara

 

My favourite

Balik dari hantar anak tu, kalau sempat aku tengok facebook jap…update mana yang patut… Lepas tu, aku terus pergi kerja….. biasa nye aku sampai awal…. tempat kerja pun tak buka lagi….. So, aku pergi sarapan dulu ler….tempat?? Tak tentu…tapi hari ini aku ke satu-satunye kedai kat Aked Mara…. pekena roti canai 2 keping (favourite aku tu..) ngan teh ais gelas besar…. kadang-kadang sorang-sorang…tapi hari ni ngan member…. nak jadi rezeki aku…. hari ni member yang bayar…. emph…!!! kalau hari-hari cam nie kan bagus….!!

Hampir hari-hari sarapan cam nie....

Sebahagian dari pekan tempat aku cari makan..

 

Dah sarapan…. aku pun masuk kerja…. bab kerja ni tak payah cerite ler…. macam-macam karenah…nama pun kerja…. Biase nyer aku keluar makan pukul 1.00 tengahari…. kadang-kadang lambat sikit…. Sejak akhir-akhir nie, aku makan kueh jer…. bukan nak jimat…. makan kueh, teh ais, kadang-kadang + ngan nasi lemak bungkus lagi… dah RM4.00 – RM4.50… tak jimat pun… tapi, memang dah tak tau nak makan apa…hari-hari lauk sama jer… jemu pulak…!!! makan kueh senang….

Kedai makan sebelah RHB

Pandangan dari kedai makan sebelah RHB

Dah selesai waktu makan….masuk kerja balik…. kekadang, petang sambung buat overtime…. tak tentu…kalau ada…ada la…kalau tak ada, balik awal la…. bila balik jer…. aku on internet… biasanyer tengok facebook le…. pas tu, mandi-mandi…. Maghrib dulu…. lepas Maghrib…anak-anak pergi ngaji…kat rumah sebelah aje…. Anak pompuan aku pulak layan internet….Kembar aku balik ngaji jer…terus makan malam….

Masak simple2 jer...aku masak nie (hati black pepper)

Antara menu malam nie...

Ulam..... timun pun jadi le..!!!

Kena ngan sambal baru syok...!!

Ikan nie...dicicah ngan sambal tadi...emph!!!!

Pas tu landing kat depan tv… tengok tv jap…. dalam pukul 10.00 anak isteri aku masuk tidur…. aku pulak sambung layan internet…. ber”fb”, ber”blog”, check unit trust pricing… macam -macam le…tidur pun kekadang pukul 12.00 keatas….

Esok ulang rutin yang hampir sama….

“Membosankan sangatkah rutin hidup aku ni?”

Itulah yang aku harungi setiap hari semenjak kembar aku mula bersekolah….

Bosan?

Itulah kehidupan…terima aje lah seadanye….!!!!

Renung-renungkanlah rutin kehidupan korang pulak…. 

5 comments

  1. sangilapi

    nasib baiklah aku bukak entry ni semasa perut aku dah berisi….lauk-lauk tu semua menyelerakan ![kul 1:32 pagi ye !]

    pada aku ikan jaket goreng tu kalau goreng garing-garing,nasi pulak tengah berwap-wap,ada pulak sambal dengan ulam – saje-saje 3 pinggan aku bedal !

    perghhh! meleleh air liur !🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s