Shopping/window shopping kat Hypermarket..

Pagi tadi aku ke salah sebuah hypermarket yang ada kat Ipoh nie… biasa le shopping barang keperluan dapur…. Sebelum memilih barang yang diperlukan… aku ngan isteri juga salah seorang anak kembar aku, pusing satu hypermarket dulu, window shopping!!!!

Lama la jugak nak pusing hypermarket yang besar nie…. akhirnya, aku mesti singgah kat electrical department… bukan apa … survey harga laptop…. aku tengok Acer Aspire tak tahu lak modelnye… lupa!!! Intel Dual Core, 320 HDD, 1 GB RAM, yang lain hampir sama le… baru RM1,699.00 jer… tapi tak termasuk Windows le… kalau masuk Window 7, baru mencecah RM1,899.00… mak aiii!!!! Betul ke ni? Aku tanya kat kedai pun mau RM2,+++.00…Confuse aku..!!!

Nampaknye, kena fikir sekali lagi le niat aku nak beli laptop nie… bukan tak nak beli, tapi nak cari harga yang bagus sikit…(tentulah maksudnye , murah!!). Dah puas survey… aku meneruskan niat nak shopping tu…. biase le kalau dah bawa anak, macam-macam la yang akhirnye masuk dalam trolley…. Tiba di kaunter…. kira..!!! Aku dah agak dah, mesti melebihi RM100.00 punya… kalau seminggu 1 kali jejak kaki ke hypermarket ni, sebulan mau le lebih RM400.00 yang aku tolong kayakan depa…. Rezeki depa la jawabnya…!!!

Setelah duit dalam poket aku dah susut, aku pun meninggalkan hypermarket yang setiap bulan meragut RM dari wallet aku yang memangnye tak berapa kembung… Ha..hahah.ha!!!

 

 

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s