Cat dinding rumah : Pilihan warna kelabu.

Bukannya musim perayaan..

Tapi !!!!

Tiba-tiba jer teringat nak mengecat dinding ruang tamu yang dah lama sangat tak bertukar warna. Teringin gak nak tengok ruang tamu aku tu berubah wajah.

Sebelum nie, dinding ruang tamu aku cuma dilapisi dengan cat kapur berwarna putih. Lama kelamaan, putihnya entah ke mana, yang nampak adalah kesan-kesan tapak tangan dan tumpahan minuman “hasil kerja” anak-anak kembar aku yang sememangnya lasak dan “kreatif”.

Sebenarnya aktiviti mengecat tu aku lakukan dalam masa cuti persekolahan baru-baru nie. Itu pun di minggu-minggu terakhir cuti sekolah. Dengan bantuan anak-anak aku dan adik perempuan aku yang datang memeriahkan aktiviti mengecat tu, maka beginilah hasil diakhirnya.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Aku guna cat Nippon dengan warna kelabu terang bernama Graycloth code 494 dan warna gelap bernama Turned Earth code 4203D. Ada pilihan samada nak warna berkilat atau tidak dan aku memilih jenis yang tak berkilat atas nasihat tokey kedai cat tu. Katanya, kalau nakkan warna yang jelas dan tidak silau dek pancaran cahaya, baik gunakan jenis yang tak kilat. Warnanya akan lebih menyerlah.

kelabu

Walau apa pun, terpulanglah kepada citarasa masing-masing. Aku berkongsi sekadar memberikan lebih pilihan kepada yang ingin merubah warna dan seri ruang tamu masing-masing.

Dan pilihan aku adalah KELABU…

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s