Aku pun GAGAL ujian komputer !!!

Aku rasa korang semua mungkin dah memiliki lesen memandu… lesen kereta @ motor… Begitu jugak aku…. dua-dua lesen tu aku dah ada….

Masa aku mengambil lesen dulu, nak ambil ujian berkomputer tu rasa macam senang jer !!!! So, bila wife aku pulak yang nak menduduki ujian itu… aku dengan confident nyer berkata ,

    ” Ala… kacang jer ujian tu…. orang tak study pun boleh LULUS !!!! “

Cikgu kat driving school tu bagi CD kat wife aku… suruh cuba ujian kat dalam CD tu… balik jer rumah, aku yang terlebih excited nie (nak tunjuk pandai la tu !!), terus pasang CD tu kat komputer aku dan terus menjawab soalan-soalan yang tertera kat screen tu… Bab untuk buta warna dan penglihatan… sap-sap-sooiii !!! Senang ajer aku LULUS.. bila aku start menjawap soalan bab undang-undang … akhirnya …

AKU GAGALLL !!!!!!

Tak puas hati… aku cuba lagi…sampai 3 kali… Masih GAGAL !!!!

Akhirnya aku akui, kalau tak study… memang susah nak lulus… Aku study la sikit… setelah itu aku cuba sekali lagi….

Kalau setakat soalan yang simple cam nie… aku rasa okay lah lagi…

Tapi kalau dah sampai cam nie… pening gak aku nak menjawabnyer !!!! Apa pendapat korang ????

Akhirnya !!! Setelah mencuba buat kali ke empat … AKU LULUS !!!! Itu pun bukanlah begitu cemerlang… cuba perhatikan markah aku, cuma lebih satu markah  ajer dari markah lulus tu…

Agak-agak… korang pasti ke boleh lulus sekiranya ambik ujian tu sekali lagi ???

About these ads

15 responses to “Aku pun GAGAL ujian komputer !!!

  1. susah jugak..sebab dah lama tinggal… dulu ujian pakai borang.. macam periksa biasa (nasib baik lulus, 46-50)…lepas tuh pakai computer… katanya terus dapat result… huhu cuak gak…

  2. hahaha…aku dulu ambik sekali je ujian nie, tapi xde la gi ambik gitu je, memang aku study jugak….err..memang boleh eh cikgu sekolah memandu bagi cd? bukan ujian nie rahsia ke?

    • entah ler… aku rasa boleh ler..kalau tak, takkan dia berani bagi plak… lagi pun macam soalan contoh dan soalan2 tahun2 yg lepas bagi PMR dan SPM ler agaknyer…. kalau salah pun …. syyyyy !!!! jangan bagi tau JPJ yer !!!! hahahaaa !!!!

  3. di kala umur yang dah di penghujung umur belia ni,aku memang badi kalau bab-bab ujian/peperiksaan ni :)

  4. kalau aku takde masalah punya,
    aku berani jamin aku akan GAGAL

  5. haha..
    apa2pun org bukan kisah sgt berapa dpt.. yg pnting kputusan.. LULUS atau TIDAK.

    psst.. dan yg pling pnting dh lepas..kn?

    hehe

    • Terima kasih puteri kerana sudi singgah…. memang betul… saya dah pas… tapi wife yang belum lagi… tengah berdebar-debar lah tu.. tak pasti lagi nak menduduki test tu minggu nie ke minggu depan !!!!

  6. semoga berjaya. amin.

  7. mata demerit????
    hapakebenda tu…
    hehehe…
    kira minus markah ..?? diminuskan dari mana??
    aihhhhhhh…sah-sah aku fel!!

  8. saya pun GAGAL JUGA!!!!!adei..napa lar boleh gagal nie..
    adui

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s